Vízibivaly kenőmájas tokaji aszúval

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 90 perc

Alapanyagok:

  • 25 dkg vízibivalymáj
  • 40 dkg vízibivalyhús
  • 40 dkg szalonna
  • bors
  • hagyma
  • őrölt koriander
  • kakukkfű
  • Tokaji aszú

A nyers májat egy kis jéggel szétturmixolom, sózom. A vízibivalyhúst a zsírszalonnával együtt apróra vágom. A hagymát megpirítom. Ezeket összedolgozom. Sózom, borsozom, öntök bele Tokaji aszút, kakukkfűvel és pici őrölt korianderrel fűszerezem. A pástétomot formába teszem, egy óráig forró vízfürdőben főzöm. Ha akad bármilyen egyéb belsőség, tüdő vagy vese, nyugodtan mehet bele. Almárium bisztró receptje.