Sopa de tortilla

sopa de torilla
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra

Alapanyagok:

  • 15 db tortilla (kukoricalisztből készült)
  • 3 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,2 l csirkealaplé
  • 4 db szárított paprika (pasilla vagy ancho volna ideális)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db felkockázott avokádó
  • 15 dkg fehér, friss sajt
  • 2 szál mirhafű
  • só, bors, lime, olaj (nem olíva)

A négybe vágott vagy felcsíkozott tortillákat ropogósra sütöm az olajban. Két paprikát szárazon enyhén megpirítok, majd negyed óráig áztatom vízben. Ezt a két paprikát, a paradicsomokat, a fokhagymát és a hagymát egy kevés vízzel elturmixolom. Egy lábosban egy evőkanál olajat hevítek, ráöntöm az összeturmixolt keveréket, hozzáadom a mirhafüvet, 10 percig főzöm, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom. Így főzöm még negyedórát, közben a másik két paprikát ollóval felkarikázom, és olajban ropogósra sütöm. A levest a sült paprikakarikákkal, a kisütött tortillával és felkockázott sajttal, avokádóval és lime-szeletekkel tálalom, gyakorlatilag ezeket beleszórom a tányérba és belecsöpögtetem a lime-ot.