Elkészítési idő: 1 óra
Alapanyagok:
A négybe vágott vagy felcsíkozott tortillákat ropogósra sütöm az olajban. Két paprikát szárazon enyhén megpirítok, majd negyed óráig áztatom vízben. Ezt a két paprikát, a paradicsomokat, a fokhagymát és a hagymát egy kevés vízzel elturmixolom. Egy lábosban egy evőkanál olajat hevítek, ráöntöm az összeturmixolt keveréket, hozzáadom a mirhafüvet, 10 percig főzöm, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom. Így főzöm még negyedórát, közben a másik két paprikát ollóval felkarikázom, és olajban ropogósra sütöm. A levest a sült paprikakarikákkal, a kisütött tortillával és felkockázott sajttal, avokádóval és lime-szeletekkel tálalom, gyakorlatilag ezeket beleszórom a tányérba és belecsöpögtetem a lime-ot.