A leglazább koktélok a sörösek

sörlimonádé
Vágólapra másolva!
Ha szigorúan vesszük, régóta megy itthon a sörkoktél, sör-Unikumnak hívják, és ki ne tolna be belőle vagy százat élete során? Más népek pontosan így gondolkodnak, csak nekik nem az Unikum jut eszükbe, nem az akad a kezükbe. A kevés iható, sőt kifejezett sportértékkel rendelkező sörkoktélt vettük sorra.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A michelada

A sörkoktélok császára, királya, maga a tökély ebben a műfajban. Az alap a Mexikóban jellemzően elég laza sör - itthon nyugodtan lehet az olcsó kategóriák felé nyúlkálni - és a mexikói konyha ízesítési stílusa. Mióta a sózás is megy a koktéloknál, annyira nem kell meglepődnünk, ha a sörbe a citromlé és a csiliszósz mellé sót szórnak, vagy a pohár szélét margarita módjára azzal díszítik.

Forrás: Táfelspicc

Sörös margarita

És ha már margarita, íme annak a sörös változata, ami gyerekjáték az elég ütős arányokkal rendelkező rokonhoz képest. A margarita összetevői és arányai felborulnak, a sör kerül előtérbe, a Cointreau pedig egyenesen kimarad. Nem igaz, hogy gyerekjáték volna, hiszen szerintünk eből a citrommal ízesített tequilás sörből kettő elég a fejreálláshoz.

Forrás: Táfelspicc

Sörlimonádé

Ami viszont tényleg gyerekjáték, az ez lesz. Azoknak ajánljuk, akik a laza fröccsözés élvezetére hajtanak, de a helyszínen (tehát szinte mindenhol) borzalmas a fröccsbe mért bor minősége. A sörlimonádé alkoholtartalma a sportfröccsre emlékeztet, cserébe nem kell rettenetes kimért bort bevinni a szervezetbe.

Forrás: Táfelspicc

Karibi éjszaka

A redbullviszki óta tudjuk, az alkohol és a koffein csuda dolgokra képes közösen. A caribbean night koktél mégsem erre van kihegyezve, hanem egy ale típusú sör és a kávélikőr közös, édes, krémes keserűségének tökéletes harmóniájára. Rendkívül kellemes, bepunnyadt részegséget ígér ez a nehéz, alacsony alkohol- és koffeintartalmú ital, amely már-már desszertként is értelmezhető.

Forrás: Táfelspicc

Black velvet

A szép név mögé pezsgőt rejtettek, ahogy talán a legérzékibben a pezsgős koktélok neveit lehet kimondani. Vagy mi más jutna eszébe bárkinek a tequila rapidóról - tequila és pezsgő 1:1 arányú keveréke - , mint egy gyors menet, a black velvetről, mint egy bársonykanapé, és a kir royal igazán csodás pornós név is lehetne. A black velvet hangzatos neve mögött egy sűrű és nehéz ale és a száraz pezsgő van, egy duplán buborékos, szimplán fejbeverős koktél.

Forrás: Táfelspicc

Boilermaker

Körbeérkeztünk, ahogy mi Unikummal keverjük a sört, ahol a whiskey az Unikum, ott azzal. Az benne a szép, hogy bele lehet menni bourbonok, whiskeyk és whiskyk zavaros világába, ami egy szinte kizárólag gyors besötétedésre használt koktélnál különösen kedves szórakozás.