Almáspite zsíros tésztában

zsiros almas pite
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2,5 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 kg liszt
  • 1/4 kg zsír
  • 1/4 kg cukor
  • 2 kg alma lereszelve

A lisztet, cukrot és a zsírt összegyúrom, fél órát pihentetem a hűtőben. Két darab, a tortaforma méretével megegyező méretű, fél centi vastag korongot nyújtok belőle. Az egyiket a forma aljára rakom, rápakolom a kinyomkodott almát, beborítom a másik koronggal. Villával megszurkálom, előmelegített 150 fokos sütőben 2 órát sütöm. Nem kell cukor a töltelékbe, a savanykás frissesség a lényeg.