Szexi csíkok a grillhúson

Grillcsik
Vágólapra másolva!
A gasztromagazinok nagy része galád módon, vasalóval és stylisttal csíkozza be ételfotóira a grillezett húst. Megmutatjuk, hogyan készül ez a maga természetes módján.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Három dolog kell: közepesen magas hőmérséklet, átforrósodott grillrács és türelem. És némi bizalom. És a hús.

Meg kell várni, amíg a fehéren izzó parázstól nem túl távol (5-10 centiméterre) felrakott rács teljesen átforrósodik, ez legfeljebb öt percig tart. Ha nem elég forró a rács, a közötte feláramló hő fog csíkozni. Ha forró a rács, érdemes egy szalonnabőrrel átkenni, és mehetnek rá a hússzeletek. Itt jön a türelem ismét, hiszen nem szabad addig felemelni, mozgatni, piszkálni a húsokat, amíg a tűz felőli oldaluk megsül, sőt, mit megsül, rácsosra sül. Ha mozgatják, a rács nem tud beleégni a húsba, csak halványan csíkozgatja.

Erős tűz felett egy két centiméter vastag hús két perc után megfordítható, de mivel úgyis sokat sütünk egyszerre, fogadják el, olyan ez, mint a palacsinta, az első sose lesz tökéletes, csak egy mintadarab a viszonyok feltérképezésére. Fordítás után a másik felével is ugyanígy kell eljárni, és minden csalás nélkül mesebeli mintázat került a tányérokra.