Csirke tikka

ccsirke tikka
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 teáskanál római köménymag
  • 1/2 teáskanál koriandermag
  • 2 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • 1/2 hüvelykujjnyi friss gyömbér lereszelve
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • késhegynyi cayenne bors
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 lime leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 db bő diónyi kockákra darabolt csirkemell

A csirkehús kivételével minden alapanyagot, fűszert pépesítek. (a köménymagot és a koriangermagot szárazon megpirítom előtte)
A húst elkeverem a páccal és legalább 5 órát pihentetem benne, de egy napig is lehet. A bepácolt húskockákat nyársra tűzöm, és serpenyőben, sütőben, vagy tűz fölött, néha átforgatva megsütöm.

Mi az a tikka?