Magyar gyomorba magyar gyümölcssört!

Békésszentandrási Sörfözde
Vágólapra másolva!
A Békésszentandrási sörfőzde 2011-ben elnyerte az Év Sörfőzdéje címet a Főzdefeszten. Megkóstoltuk főzeteiket, lett is vihánc, de kedvenc sör is.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Arany korsó

Alkoholtartalom: 4,8%

Szerintünk: "Nem tudom sörre lehet-e ilyet mondani, de száraz, híján van minden édességnek. nem keserű, nem édes, de nem is gyenge. Ahogy egy barátom szokta mondani: akkor iszom ilyet, amikor még nem akarok sörözni, csak úgy innék valamit. Mondjuk egy sört, bármilyet, ami sör jellegű és nem vizes."

A ratebeer.com sörpontozói szerint: Élénken pezsgő, tükrös mély, arany színben mutatkozó főzet, közepes méretű hófehér krémes habbal a tetején. Illata gabonás ill. fanyar, gyümölcsös. Aromája is az előbb említett ízvilágot tükrözi, azaz az édes, gabonás-magvas ízeket fanyar kovászos és gyümölcsös hatások. Összességében nem rossz, kellemes.

A sörfőzde tulaja ezt issza leggyakrabban. Szereti, hogy nem túl tömény, igazi sör.

Forrás: Táfelspicc

Fekete korsó

Alkoholtartalom: 7%

Szerintünk: "Hú, ez nagyon jó, kicsit kávés, kesernyés, karamelles. Mintha stout lenne, vagy barna kruso, ami nagy szó egy magyar sörnél. Nem szénsavas, olyan, mint egy nagyon jó keserű szörp. Szeretem."

A ratebeeresek szerint: Szép fekete szín, rajta a krémes barnás hab, aminek látványában sajnos csak pár pillanatig gyönyörködhetünk. Színe habja rendben van, de az íze! Vékony eléggé jellegtelen. Illata medvecukros, gyógyfüves és egy kicsit ánizsos. Ízében is egyből a gyógyfüvek, a bocskorszíjas cukor és instant kávé érezhető.

A tulajdonos zsíros pörköltek mellé ajánlja, ami szerintünk nem jó megoldás, túl testes hozzá az ital, inkább paradicsomos, könnyű ételek remek párja lenne.

Forrás: Táfelspicc

Black rose (pezsgő jellegű szűretlen fekete sör)

Alkoholtartalom: 9%

Mi gondoljuk: "Gyümölcsös bak sör, ilyet még nem ittam, érdekes, hogy semennyi habja nincs, mintha nem lenne benne alkohol egyáltalán. A klasszikus belga sör trükköt is tudja, nagyon finom, megiszol belőle négyet, aztán fingod nincs, hogy értél haza, és mitől fáj a fejed másnap."

A ratebeeren gondolják: Érdekes utóíz, nem a legjobb magyar sör, de ígéretes kezdet. Szép, krémes habja van; színe egészen sötét. Állaga sűrű, alig mozog a pohárban, már-már egy krémlikőrhöz hasonló. Ízében étcsokoládés, kissé édes. A 9 %-os alkoholtartalmat csak akkor veszed észre amikor már a fejedbe szállt.

Forrás: Táfelspicc

Meggyes sör

Alkoholtartalom: 3,7%

Szerintünk: "Erős, üde meggy illat, amiről egy az egyben a meggymárka ugrik be. De ez egy nagyon jó meggyszörp, túl sok köze nincs a sörhöz, alkoholt egyáltalán nem érezni rajta. Vakteszten összevethetnénk egy rendes meggyszörppel, mert egyáltalán nem evidens, hogy eltalálod melyik melyik. Még az opálossága is ugyanolyan, mint egy tisztességes háziszörpnek."

A ratebeeren pontozók szerint: Utóíze kellemesen komlós és kisüzemi jelleget mutat. Rendben van, de a külsőn még csiszolni kell.

Forrás: Táfelspicc

Szilvás sör

Alkoholtartalom: 3,7%

Szerintünk: "Illatban intenzív szilva, de nem aromás, hanem rendes, igazi szilva. Olyan, mint egy folyékony szilvás lepény, tudja azt a kellemes savanykásságot is, és nem túl édes."

A ratebeeresek szerint: Szép vöröses tiszta, vékony habbal. Illata a szilván felül vagy inkább mellett mézes, édes kicsit fémes. Savanykás, szénsavas enyhén keserű. Jók az arányok, igazi frissítő.

Forrás: Táfelspicc

Szent András könnye

Alkoholtartalom: 9%

Szerintünk: "Nagyon megosztó ital, olyan, mint egy áfonyás műzliszelet, nagyon áfonyás, nagyon keserű, semmi sörös hangulat nincs benne, maximum az a kávés pofátlan keserűség, de csak az utóízben. Az első korty a töménység miatt kifejezetten rosszul esik, de a második már nagyon jó. Kicsit érződik az áfonya savanykás, frissessége is, nem gondoltam volna, hogy a kávé meg az áfonya működik együtt, de működik. Illatban intenzívebb az áfonya, mint ízben, ott felülírja a kesernyésség. Ha csinálnék sörös édességet, ezzel csinálnám."

A ratebeer pontozói szerint: Szinte teljesen fekete szín, nagy, gusztusos kávébarna habbal, de laza állaggal. Illata üde, friss a háttérben szolidan szereplő pörkölt maláta, és az egész felett ott a bika szeszfelhő. Íze elől erős, testes, viszont a vége meglepően hamar lecseng. Tekintélyes mennyiségű áfonyával operál, ami elveszi az édességet, amit a 9% alkohol okozna.

A tulajdonos szerint desszertsör. Szerintünk maga a desszert.

Csapolt vilmoskörtés sör

3,8%

Szerintünk: "Én általában vilmoskörte ellenes vagyok, mert a vilmoskörte olyan, mint a sárgabarack, nagyon könnyen lesz belőle olcsó parfümfelhővel hintett undorítóság, de ez nem olyan. Kifejezetten jó, kár, hogy tusfürdőillatú. A rendes körtearomával még adós az élelmiszeripar, de ez itt szerencsére gyümölcsből készült. Ez lehet az oka annak, hogy finom?"

A ratebeer pontozói szerint is parfümös, kicsit hajszalonra emlékeztető ízű és illatú.

A sörfőzde tulajdonosának tanácsa: a vilmoskörte sajátja, hogy elveszti az ízét, ha nagyon lehűtjük. Szobahőmérsékleten ajánlom, egy jégkockára kitöltve a sört.