Tejszínes-tojásos pacal

pacalcarbonara
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészitési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 óra

Alapanyagok (10 adag):

  • 700 g abált pacal
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

A vajas felvert mártás:

  • 300 g tejszín
  • 200 g vaj
  • 150 g tojássárgája
  • bors

Díszítéshez:

  • bacon morzsa
  • bazsalikom olaj

A mártást thermomixben készítik el (80 Celsius, 8 perc, 5. fokozat). Otthon nincs ilyen eszközünk, ezért marad a lábos, alacsony láng, folyamatos kevergetés mellett, lehetőleg gőzfürdőben krémesíteni az alapanyagokat (kb 20 perc)

Tálaláskor a pacalt elkeverem a mártással és a morzsával, olajjal díszítve tálalom.

A Bock Bisztró receptje.