Kezdjük a boldogsággal, és egy kis ismétléssel. A kalauz az alábbi pontrendszer szerint értékelte az éttermeket, aki ennél többet szeretne tudni a Gault&Millau működéséről, szempontjairól, olvassa el részletes cikkünket.
Mivel a 20 pontos 4 sapka elméleti maximum, létezik, csak nem szokták adni, pont mint díjlovaglásban, így ezzel itt Magyarországon sem kell számolnunk. És a gyakorlat:
Budapesti sapkás éttermek:
3 sapka - 17 pont
Onyx Étterem
Costes Étterem
2 sapka - 16 pont
Mák Bistro
2 sapka - 15 pont:
Nobu étterem
Csalogány 26 Étterem
1 sapka - 14 pont
Laci!Konyha!
Fausto's Ristorante
Bock Bisztró
Alabárdos étterem
Boscolo Salon
Borkonyha
Olimpia vendéglő
Vidéki sapkás éttermek:
1 sapka - 14 pont
Ráspi Vendéglő, Fertőrákos
JT Enoteca, Pécs
Hotel Hertelendy Kastély, Kozmapuszta
Chateau Visz Kastélyszálló, Visz
1 sapka - 13 pont
Brill Bisztró, Békéscsaba
Villa Medici, Veszprém
Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Mandula Étterem, Villány
Jankovich Kúria Hotel, Rácalmás
Az év gasztronómusa: Horváth József, Ráspi Vendéglő.
Az év főszakácsa: Széll Tamás, Onyx Étterem
Az év felfedezettje: Forster Zoltán, Jankovich Kúria
Az év cukrásza: Balatoni Brigitta, Mák Bistro
Az év főpincére: Maul Gergely, Fausto's Ristorante
Az év éttermi étele: véreskolbász almamustárral, Laci!Konyha! (szakácsok: Mogyorósi Gábor és Tálas Kata)
Legjobb ár/érték arányú déli menü: Olimpia