A húst panírozás előtt kell besózni, nem utána. Aki gondolja, borsozhatja is.
A lisztből elég egy leheletfinom réteg, ezt a belisztezett hús finom paskolgatásával lehet a leghatékonyabban létrehozni.
A tojás legyen habosra, selymesen simára kevert, ebbe kell mártani a belisztezett húst, majd hagyni pár pillanatig, hogy lecsöpögjön.
Következik a morzsa, szintén finom rétegben.
És a legfontosabb! A panírozott hús egy percig sem tárolható, pláne nem egymáson, mert elázik, összetrutymósodik, és soha nem lesz belőle a bepanírozott terméktől levegősen elváló bunda. A panír csakis, kizárólag sütés előtt készíthető.
A sütéssel is el lehet rontani, a lényeg, hogy forró, de sose legmagasabb lángon, bő zsiradékban süssék, ne fedjék le, és ne forgassák, csak egyszer fordítsák meg.