Töltött szardínia

töltött szardínia
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 80 perc, bruttó 100 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg kifilézett szardínia, vagy más apróhal
  • 10 dkg kenyérmorzsa olívaolajon aranybarnára pirítva
  • 3 dkg fenyőmag (olasz, nem kínai!)
  • 5 dkg durvára vágott, vízben áztatott mazsola
  • egy csokor petrezselyem apróra vágva
  • 5 db szardella apróra vágva
  • bors
  • olaj
  • babérlevél

A halakat egyenként megtöltöm a többi alapanyag keverékével, az itt ismertetett módon.

Egyenként egy kiolajozott tűzálló tálba sorolom őket, minden hal mellé beszúrok egy egész babérlevelet, meglocsolom olajjal, és a 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Tálalás előtt fél órát pihentetem letakarva.

Megjegyzés: Munkás, de megéri.