Szardellás pite

szardellás pite
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok 25 centis formához:

Tészta:

  • 100 g vaj vagy olívaolaj
  • 200 g liszt
  • csipet só

A töltelék:

  • egy nagyobb póréhagyma felszeletelve
  • 30 db kimagozott fekete olívabogyó
  • 20 db szardella
  • két evőkanál kapribogyó
  • két gerezd fokhagyma

A tészta alapanyagait hidegen eldolgozom, fóliába csavarva pihentetem legalább két órát a hűtőszekrényben.

Fél centi vastag korongot nyújtok belőle, ezzel kibélelem a formát. Visszarakom a hűtőszekrénybe megdermedni.

A finomra szeletelt hagymát, fokhagymát megpárolom az olajon és egészen aranybarnára pirítom. Hagyom kihűlni.

Előveszem a tésztával bélelt formát, beleborítom, rá az olívabogyókat, sugár alakban a szardellákat, és az előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a tészta aranybarna lesz.