Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 6 óra
Alapanyagok:
A húsokat (ennél az ételnél még a szokásosnál is fontosabb lenne a jóminőségű alapanyag, pl. szabadon tartott sertés körmei, hiszen az ételbe szinte csak ennek az íze érvényesül) megperzselem, kapirgálva megtisztítom. Kis égéstermék maradhat. A fűszerekkel, zöldségekkel együtt felteszem főni annyi vízben, ami ellepi. A létező legalacsonyabb lángon gyöngyöztetve főzöm 6 órát. Akkor leszűröm egy tálba, hagyom pihenni negyed órát és lekanalazom a tetejéről a zsírt. Közben kicsontozom a húsokat és tányérokba rendezem őket. Rájuk merem a lét, és hűtőszekrényben hagyom megdermedni. Ecettel, citrommal, fűszerpaprikával, fehérkenyérrel tálalom. Van aki a tányérakba rakja a répát, zellert, sőt, a főtt tojást is, hát akkor tegye azt.