Tejben főtt karaj

tejben főtt karaj
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1/2 kg csontozott karaj
  • só, bors
  • kakukkfű, zsálya, rozmaring
  • 1 citrom héja
  • 1/2 l tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj

Egy serpenyőben olajat hevítek, fél percre beledobom a felszeletelt fokhagymát, majd kiszedem, félreteszem. A karajt bedörzsölöm sóval és borssal, a felhevített olajon körbepirítom, felöntöm a tejjel, hozzáadom a zöldfűszereket, a citromhéjat és alacsony lángon fedő nélkül háromnegyed órán át főzöm, figyelek, ki ne száradjon, közben néha megfordítom. Ha ekkorra nem párolgott el az összes folyadék, akkor a húst kiszedve elforralom a mártást. 10 percet pihentetem tálalás előtt.