Édes-savanyú csirkemell

édes savanyú kínai csirke
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csili
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 50 dkg ananász
  • 2 db kisebb répa
  • 2 ek cukor
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek rizsecet
  • 2 ek olaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 tk keményítő

A húst vékony csíkokra vágom, wokban olajon átsütöm. Hozzáadom a gyömbért és a fokhagymát reszelve, a csilit apróra, a répát kockára vágva, és átpirítom a hússal. Hozzáadom a paradicsompürét és a felkockázott ananászt, majd az ecetet, szójaszószt és a cukrot. Felöntöm az alaplével, jól elkeverem. A keményítőt csomómentesre keverem egy kis pohár vízben, hozzáadom a szószhoz, pár perc alatt besűrűsödik, főtt rizzsel tálalom. Igen, ezt árulják a magyarított stílusban dolgozó kínai büfék.