Magyar bornak magyar cégért!

Gilányi Nóra Centurio cégér
Vágólapra másolva!
Tíz kortárs magyar dizájner tervezett izgalmas és gyönyörű címkéket magyar borokhoz egy pályázat keretein belül.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

2012 nyarán a magyar kreatív ipar és a tervezők népszerűsítésére szakosodott Forum Hungaricum Nonprofit Kft. és a művészeti projektek létrehozásával, valamint pályakezdő hazai ipar- és képzőművészek promotálásával foglalkozó Hybridart pályázatot írt ki "Cégér - Jó bornak tervezz címkét!" elnevezéssel. A művészeti pályázat célja a fiatal dizájnerek és a borászok közötti kapcsolat megteremtése, valamint a művészet és a gasztronómia összekapcsolása.

Forrás: Táfelspicc

A grafikusok címketerveiből készített kiállítás október 26. és november 8. között tekinthető meg a Erzsébet téri Akvárium Klubban. Október 26-ától 28-áig pedig szabadtéri gasztronómiai rendezvény társul a megnyitóhoz. A kiállítók között 11, a pályázathoz alapul szolgáló palackokat és borokat adó pincészet (Vincellér Pincészet, Csetvei Pince, Hernyák Birtok, Borbély Családi Pincészet, Pastor Pince, Heimann Családi Birtok, Bock Pince Panzió Étterem, Centurio Szőlőbirtok, Hagymási Pincészet, Vayi Borászat, Figula Pincészet), valamint éttermek (Baldaszti's Grand, Húspatika, Laci!Pecsenye?, NU Bor és Bisztronómia, Rókusfalvy Birtok és Fogadó, Rosinante Étterem, Sarki Fűszeres, Spicc) borait és ételeit kóstolhatják.

Forrás: Táfelspicc

A pályázat tíz döntősének munkáit itt nézhetik meg, közülük a szakmai zsűri két nyertest díjaz október 27-én 19 órától a kiállítás helyszínén.