Zellerkrémes farfalle

farfalla segal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • 25 dkg farfalle
  • 1 zellergumó (kb. 40 dkg) meghámozva, felkockázva
  • 3 dl szárnyasalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • fehér bors
  • 2 nagy paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 8 db kalamata olívabogyó
  • 4 db kaprigyümölcs

A zellert az alaplében megfőzöm, a tejszínnel és a vajjal pürésítem, a végcél lágy, folyós. Tálaláskor az al dentére főzött tészta alá kanalazom, felcikkelyezett olívabogyóval és az elfelezett kaprigyümölccsel tálalom.

A receptet Segal Viktor első könyvéből vettük, ő ott házi farfallével ajánlja, ami így készül.