Tarja egyben, grillen 101

tarja grillen, grillezett tartja
Vágólapra másolva!
A tarja talán a legközismertebb grillhús, hátránya és előnye is az oldalassal szemben, hogy nincs benne csont, amit le lehetne szopogatni. Így kell egyben sütni a grillen egy másfél kilós darabot.
Vágólapra másolva!

Az egészben sült grilltarja kulcsa a türelem. Nem kell sok, rengeteg, csak egy kicsi, mert pont két, egyes esetekben három üveg sör elfogyasztása alatt elkészül.

Forrás: Táfelspicc

A húst sűrűn forgatva, vigyázva kell körbepirítani, ez körülbelül egy órát vesz igénybe. Ez alatt foglalkozni kell vele, nem illik magára hagyni. Perfekcionista grillezők ilyenkor elővehetik a maghőmérőt, de mi úgy tapasztaltuk, a hobbigrill és a maghőmérő nem mutatnak közös keresztmetszetet, ettől függetlenül, ha a tarja maghőmérséklete elérte a 60 fokot, még rá lehet pirítani egy kis szószt 10 percig, majd lefedve pihentetni 20 percet és készen lesz.

Forrás: Táfelspicc

Amikor szépen körbepirult, megkaphatja a szószt, vagy bármilyen ízesítést, amire igény van, és most ezt is rá lehet pirítani.

Forrás: Táfelspicc

Az elkészült húst lefedve pihentessék 20-30 percig és szeletelhető, aki tartózkodik a rozé sertéshústól, nyugodtan dobja vissza a szeleteket a rácsra pár percre, a tarját nehéz kiszárítani.