Padlizsán Menuchin-módra

töltött padlizsán
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc bruttó 1 óra 30 perc

Alapanyagok:

  • 4 közepes méretű padlizsán
  • néhány evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 30 dkg gomba
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • néhány szem olajbogyó
  • 2-3 db ajóka
  • 3 dkg morzsa
  • 5 dkg reszelt sajt
  • petrezselyem, majoranna, kakukkfű
  • só, bors

A padlizsánokat hosszában félbevágom, húsuk nagy részét kanállal kikaparom, a maradékot besózom és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gombát, a padlizsán kikapart húsát és a paradicsompürét a fűszerekkel folyamatos keverés mellett megpárolom, majd hozzáadom az olajbogyót, a paradicsomot és az ajókát. Hozzákeverem a morzsát és a sajtot. A padlizsánokról lemosom a sót, bekenem kívül-belül olívaolajjal majd megtöltöm őket. Szorosan lefedem és közepesen forró sütőben (kb. 180 fok) kb. 45 perc alatt puhára sütöm, majd a tetejét is megpirítom.