Édes, savanyú, csípős tök

tokpickle
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 nap

Alapanyagok:

  • 2 dl víz
  • 2 dl 10%-os borecet
  • 10 dkg méz
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 kg vajtök meghámozva,
  • feldarabolva
  • 2 db csillagánizs
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 evőkanál szecsuáni bors
  • 1 fej vöröshagyma megtisztítva, felnégyelve
  • 3 db csilipaprika

A vizet felforralom az ecettel, mézzel, sóval, az üvegekbe töltött, fűszerekkel lerétegzett tökre öntöm. Három napig hagyom érni. Nem tartósított tök, nem áll el hónapokig.