Vágólapra másolva!
A tortellini, avagy Vénusz köldöke (ombelico d'Venere) egy igen munkás töltött tészta, de a végeredmény mindnél szebb. Alapanyaga a tíztojásos tészta, amihez 10 dkg liszthez 1 darab egész tojást számolva, 10-15 perces gyúrással rugalmas tésztát készítek, lefóliázva egy órát pihentetem a hűtőszekrényben.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A miliméteresre nyújtott tésztát 3-4 centiméteres négyzetekre vágom

Forrás: Táfelspicc

Minden négyzet közepébe kevés (tényleg kevés!) tölteléket pöttyintek, nem kenem szét sehova

Forrás: Táfelspicc

Az egyik sarkát az átlósra hajtom, széleit lapolgatva összeragasztom, nem kell nedvesíteni

Forrás: Táfelspicc

A hajtás két oldalán lévő sarkait az ujjamra csavarom