Joghurtos-lime-os tokaszalonna

joghurtos, lime-os toka
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészülési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 nap

Alapanyagok:

  • 1/2 kg tokaszalonna egyben
  • 4 dl joghurt (egy kendőben lecsöpögtetett, sűrű joghurt)
  • 1 lime frissen facsart leve
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 teáskanál durvára tört koriandermag

A joghurtot elkeverem a fűszerekkel, bekenem vele a szalonnát.

Szorosan fóliába tekerem és a hűtőszekrényben 3 napig pácolom.

Serpenyőbe, vagy jénai tálba rakom, és 110 fokos sütőben 4 óráig sütöm.

Tálaláskor sózom a szeleteket.

Megjegyzés: Koriandermag elmaradhat.