Salátát a gyorsétteremből?

gyorséttermi saláták
Vágólapra másolva!
Senkit sem ismerünk, aki kifejezetten a saláták miatt ugrana be a három, hazánkban is jelenlévő gyorsétterem-lánc egyik egységébe. Ezek mégis szerepelnek a kínálatban, és ha a szénhidrátoktól tartózkodó fogyókúrázót útközben éri utol az éhség, még mindig ez a legjobb megoldás a gyorspogácsások és a benzinkutak muffinjai, szendvicsei és csokoládéival szemben.
Vágólapra másolva!

Mindhárom étterem legnagyobb hibája egy érzékenyebb ínyű előtt a túlzott sóhasználat. A salátaalapra egyik sem hint belőle, a zöldekre helyezett húsra, panírba annál inkább szórnak belőle. Az öntetek kóstolását mellőztük, hiszen cukrosak, fel se merülnek egy fogyókúrázó étrendjében. A natúr csirkék mellé bevettük a rántottakat is, ennyi lisztet elvállaltunk.

Burger King

Grillezett csirkemell saláta

Forrás: Táfelspicc

A szerkesztőség egybehangzó véleménye szerint a BK varázsa a füstös korom, amit mindenhova odakennek, ahova csak lehet, és nincs ez máshogy a salátával sem. Pontosabban a saláta csirkéjéről van szó, ami vaskos és meglepően szaftos, rajta bőséggel a tolakodó füstízből, ami bár lehet káros, de nem hizlal, és mi most erre megyünk.

Sajnos ez az egyetlen előnye, a sajt jellegtelen, a koktélparadicsom ízetlen, kissé savanykás, és bár van csemegekukorica, és vastagra szelt kígyóuborka is a keverékben, semmi karaktere nincs az alapnak.

A koktélparadicsomok egyben hagyásának, feltételezzük, minőségbiztosítási okai vannak, így nem punnyad be tárolás, szállítás közben a zöldség, cserébe túl nagy falat a villával elfogyasztáshoz.

McDonalds

Prémium grillcsirke saláta

Forrás: Táfelspicc

A húst nem tudjuk értelmezni, az állaga jobban hasonlít polifoamra, mint rostos húsra, esetleg kézzel, húsformára gyurmázott kenyérként tudjuk még értékelni. A furcsa szerkezet mellett az íze kevésbé szokatlan, ugyanis nincs neki olyan.

Az alap cserébe vállalható, a szilánkokra vágott sajt ugyan nagyon kevés, de finom, olcsó parmezánra emlékeztet. Ebben is egész koktélparadicsomok vannak, amiknek így márciusban is váratlanul erőteljes paradicsomíze van. A jégsaláta alap nem túl roppanós és a szokásos kesernyés ízű, de az mindig ezt tudja.

Prémium csirke saláta

Forrás: Táfelspicc

Az alap ugyanannak tűnik, mint a grillcsirke salátában, ahogy a panír alatt a hús is hasonló pempőszerűség. A bunda sós és nagyon borsos, de szállítás közben sem punnyadt be, ropogós maradt. Furcsa, hogy a rántott szó nem szerepel az elnevezésben, pedig ez egy rántott hús.

KFC

Piccante saláta

Forrás: Táfelspicc

A csirke bundázott, természetesen paprikaízű, enyhén csípős panírban, ami a hús ízét sikeresen elnyomja. A salátaalapban többféle saláta (ne galambbegyre, vagy bébispenótra gondolnak, a különböző saláták a salátanövény különböző fizikai megnyilvánulásai, lila, zöld, freezer, sima jég,...) amiket tökmaggal szórnak és reszelt cheddar és trappista-jellegű sajtokkal egészítenek ki.

Rendkívül zavaros, átgondolatlan, mi maradt otthon hónap végén stílusú kompozíció, amibe még teljesen ízetlen paradicsomszeleteket is raktak.

Cézár

Forrás: Táfelspicc

A Cézár-saláta eredetijéről alkotott fogalmainkkal nem egyezik meg a KFC azonos nevű étele.

A rendkívül száraz csirkehús-kockákkal még ellennénk, hiszen létezik Cézár-saláta csirkemellel, de a vízízű paradicsomok és a szárított oregánó jelenlétét nem értjük. Ugyanígy fájlaljuk az eredeti, szent és egyetlen Cézár egyik alkotóelemének, a parmezánforgácsoknak itt teáskanálnyi morzsaként megmutatkozó oldalát.

A saláta nem az a terep, ahol cukros szószokkal, rengeteg sóval dolgozó étteremláncok nagyot tudnak villantani, ahogy nem is villantanak, salátáik lelketlenek, mi a BK húst Mekis alapra rakva tudjuk elképzelni a fenti alapanyagokból összeállított maximumot.

Cserébe mégis üdvözöljük őket a kínálatban, hiszen rohanva, kapkodva, kocsiban zabálva egyszerűen nincsen más lehetőség betolni valami cukor, - és lisztmenteset.

Vagy csomagoljanak maguknak ételt.