Vágólapra másolva!
A tempura bundája ropogós, levegős réteg, a benne sütött zöldség, hús, hal sohasem nehezedik el a zsírtól. A legnagyobb előnye mégis az, hogy nem kell a fél konyhát összemaszatolni sütés közben, mert egyszerű, mint a sörtészta, csak könnyebb.
Vágólapra másolva!

Bármilyen zöldséget - a képeken blansírozott sárgarépa és nyers lilakáposzta található - fogyaszthatóvá lehet így tenni, spenótlevelet, cukorborsót, avokádószeleteket, padlizsánt, blansírozott gyökérzöldségeket. A zöldségek mellett garnélát, polipot, vékony hússzeleteket, halat is lehet így sütni.

A végeredményt tentsuyu mártással is lehet tálalni (1 dl szójaszósz, 1 dl mirin, 2 dl shiitake gomba áztatóleve, az alapanyagokat delikátüzletekben, kínai boltokban lehet beszerezni)

Fontos, hogy az alapanyagok hidegek legyenek és a panír csak lazán elkevert, akár csomós, szemet bántó.

Forrás: Táfelspicc

2 dl liszt, 2 dl jeges víz, egy tojás, kevés só

Forrás: Táfelspicc

A lisztet a tojással és a vízzel lazán összekeverem, ebbe mártom a belisztezett alapanyagokat

Forrás: Táfelspicc

Nagyon bő, forró olajban aranybarnára sütöm, forrón tálalom