Bíró Lajos: Sok vagyok

Bíró Lajos: Sok vagyok
Vágólapra másolva!
Amikor valaki ezt a címet adja könyvének, kiprovokálja a reakciókat. Amikor a könyvet egy 18 fogásos, 18 pohár boros eseményen mutatja be, amit maga konferál, és vérbeli vendéglátósként folyamatosan rajta a szeme mindenkin, azzal is.Kinek? Miből? Nekem nem. Bárcsak. De Bíró Lajos állja az oltást, sőt, aki mer pokolra menni, olyan választ kaphat, hogy arrúl kódul.
Vágólapra másolva!

A könyv, a szövegíró Lieberman Klárának köszönhetően mégis emészthető. Gördülékeny, élvezetes, Bíró Lajos jellemző szófordulatait megtartva írta meg a személyes tartalmat, ahol minden fejezetet történetek, főleg kapcsolatok nyitnak, utána következnek a receptek. Zsíros tartalom, de egy falat szalonna után kaviár jön, majd megint velő, egy darab harcsa, jó egyensúlyban, pont mint a Bock Bisztró konyhája. És a legnagyobb meglepetés, felhasználóbarát termék, a praktikumot nem ette meg senkinek a személyisége. Vagy ez is annak a személyiségnek a része.

A fejezetek érzelmi alapon vannak tagolva, a receptek is, így kaphatjuk meg anyósok zseniális levesét, barátok kedvenceit, a séf legismertebb, sokszor szemtelenül meghökkentő fogásainak leírását, amik kevés kivétellel holnap, otthon, a konyhában is elkészíthetők. Mert van itt tökfőzelék, kelkáposztafőzelék, káposztaleves, húsleves, hamburger de mind máshogy, jobban elkészítve, mint megszoktuk. Vannak kínai receptek az Vörös Sárkányban eltöltött évekre, rengeteg hal, még több hal-hús párosítás, ami eltalálva kínos sikongatásokba visz az éttermi asztalnál, sok hús, még több belsőség, mert Bíró Lajos az újragondolt magyar konyha mellett a fülétől a farkáig iskola nagymestere.

Forrás: Táfelspicc

Igen, benne van a dohányfagylalt receptje is, hogyne lenne.

A receptekben használt különleges alapanyagok, technológiák megértését magyarázat segíti, a receptleírások jól követhető pontokba vannak szedve, ami megmutatja, pontosságban, tiszta munkában is ugyanolyan magabiztosnak és gátlástalannak kell lenni, mint bármi másban.

Kiknek ajánljuk: Eddig három embert akartam megismerni a főztjük miatt. Takács Lajost, Kerekes Sanyit és Bíró Lajost. Mert ahogy mi otthon, a séfek is olyan konyhát visznek, mint amilyenek ők maguk. Ha még nem jártak a bisztróban, ismerkedéshez vegyék meg bátran a könyvet, ha már jártak ott, nehéz lesz ellenállni. Étteremtől függetlenül a könyv alapmű minden, magyar fogásokat szívesen főző, magyar alapanyagokat szívesen használó, és nyitott vásárlónak.