Paradicsomleves

paradicsomleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc

Alapanyagok

  • 1 nagy fej hagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 4-5 evőkanál olaj
  • fél liter húsalaplé vagy húsleves.
  • 1 l paradicsomlé
  • 3-4 szál angol zeller
  • egy evőkanál balzsamecet
  • 10 dkg reszelt parmezán vagy érett juhsajt

A hagymát apróra vágom és az olajon a fokhagymával megfonnyasztom.

Ha már sárgul és sistereg, mehet rá a 2-3 centisre felvagdalt zeller, rövid pirítás után a a balzsamecet és a cukor.

Újabb rövid sistergés után hozzáadom a paradicsomlevet és a levest. Addig főzöm, amíg a zeller megpuhul, ekkor botmixerrel turmixolom.

Sózom, borsozom. Tálaláskor reszelem rá a sajtot.

A balzsamecet és a cukor mellé opcionálisan tehetünk körülbelül három centi szardellapasztát is.