Körte tatin

körte tatin
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 60 perc

Hozzávalók (8 darabhoz):

  • 4 db körte
  • egy csomag leveles tészta
  • 8 db egész csillagánizs
  • cukor
  • porcukor
  • tejszín

A körtét megpucolja, félbevágja, a kiszedett magház helyére egy csillagánizst rak.

A leveles tésztát (lehet bolti) 1 mm vastagra nyújtja, erre helyezi a vágási felülettel felfelé a körtéket.

A tésztát a körték körül másfél centi ráhagyással körbevágja késsel, és a körtére hajtogatja (a képen látszik a burkolás mikéntje, a domború oldalt burkolja tészta.

Nagyobb felületű teflonban cukrot karamellizál erre rakja a vágási felülettel lefelé a körtéket. Ezt betolja 10 percre a 180 fokos sütőbe.

Rögtön utána kiveszi a körtéket a karamellből, különben belekötnek. A tepsiben maradt karamellt azon melegiben felönti tejszínnel, összeforralja, ez lesz az öntet mellé.

Zöldalmából is el lehet készíteni, és a fűszer lehet szegfűszeg, kardamom, fahéj is.

A receptet az Almárium bisztrótól kaptuk.