Hálóba tekert szűzpecsenye

hlóban sült szűz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó egy nap

Hozzávalók :

  • 1 db sertésszűz
  • 1 db receháj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • só, bors

A szűzet, vagy formája miatt itt-ott tüske néven futó húst lehártyázom, félbehajtom, borssal, tört fokhagymával borítva elrakom egy éjszakára.
Sütés előtt sózom, és a töltött káposztához hasonlóan, vagy ahogy sikerül egy bő kéttenyérnyi recehájba tekerem.
Sülhet sütőben, vagy serpenyőben is, sütőben 150 fokon 15-20 perc alatt elkészül, sütőben közepes lángon 10 percig fedő alatt, majd fedő nélkül, forgatva, pirosra pirítva sül készre.

Fontos: nem szabad kiszárítani, mert akkor ehetetlen lesz.

Megjegyzés: Bármilyen fűszerrel (édesköménymag különösen kellemes a sertéshússal) lehet pácolni, csak sózni nem szabad, mert az a nedvességeket kivonva tönkreteszi, de pác nélkül is ehető lesz.