Fonott kalács

fonott kalács
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 1-1 és 1/2 óra, bruttó 2-2 és 1/2 óra

Hozzávalók (4 db méretes kalácshoz:)

  • 2 kg kenyérliszt
  • 1 l tejföl
  • 5 egész tojás
  • 80 g élesztő
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál zsír
  • só, egy egész tojás a kenéshez


Az alapanyagokat alaposan összedolgozom. Úgy félóra gyúrás után elérkezik az a pillanat, amikor a hatalmas tésztát megpaskolom és visszarúg, akkor van készen.

Egy tálban langyos helyen a duplájára kelesztem, és kezdődik a fonás!

A hatágú fonás folyamata a linken.

A megfont kalácsokat felvert tojással bekenem és a 130 fokra előmelegített sütőben készre sütöm.

Ha a két kiló lisztből 4 kalácsot készítettem, az a méret 60 perc alatt sül meg.