Ezért kérik el a személyidet az Aldiban

Vágólapra másolva!
Nem véletlenül szigorúak az eladók az élelmiszerboltban, és ellenőriznek majdnem minden vásárlót, mivel fontos szabályt kell betartaniuk a Mindmegette.hu cikke szerint.
Vágólapra másolva!

Gyerek nem léphet a dohányboltba, az élelmiszerboltokba viszont gond nélkül bemehetnek a kiskorúak is. Ma már nem árulnak cigarettát az élelmiszerboltok, úgyhogy egyedüli korhatáros termékként az alkoholt találjuk az Aldi, a Lidl, a SPAR és a többi lánc üzleteinek polcain. 

Törvényileg tilos kiskorúakat alkoholos termékkel kiszolgálni és nemcsak a hatóságok büntetik súlyosan a szabályszegést. 

Nem véletlen, hogy a bolti dolgozók, legfőképp a kasszások bárkitől elkérik a személyijét, jó okuk van erre - írja a Mindmegette.hu.

Ha egy gyereket alkohollal szolgálnak ki, az nemcsak törvénysértő és pénzbírsággal súlytható, de a boltra és a hibát elkövető dolgozóra nézve is súlyos következményekkel jár. 

Annak az üzletnek ugyanis, ahol ez megtörténik, a hatóságok határozott időre bevonhatják az alkoholértékesítési jogát, emellett pénzbüntetést is kaphat a cég. 

Ráadásul a hibát elkövető pénztárost azonnal ki is rúgják.