Ázsiai tésztasaláta Surimi Kama-val

Vágólapra másolva!
Egyszerű, finom és gyorsan elkészül! Szuper ötlet a tészta kedvelőknek
Vágólapra másolva!

Vannak napok, amikor nehéz valami finomat kitalálni? Van egy remek receptünk, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas étel!

Az ázsiai tésztánk lelke a Magyarországon még kevésbé ismert Surimi, de a tenger gyümölcse rajongók imádni fogják, és még azok sem tudnak ellenállni neki, akik nincsenek annyira oda a halakért. Kellemes íze és puha textúrája tökéletessé teszi a Surimit arra, hogy akár magában fogyasszuk, egy csepp citromlével, vagy a legfinomabb saláták részeként. Ez a termék minden ételt és nassolnivalót képes még gazdagabbá tenni nemcsak kiváló ízével, hanem a legjobb energiaforrással, a fehérjével is.

De mi is pontosan a Surimi?

A japán nyelvben a surimi két szó, a „suru" és a „mi" kombinációjából adódik, és darált húst jelent. Ez az évszázadok óta használt szó mára közismertté és a nemzetközi nyelvek részévé vált. A surimi önmagában hasznos halproteinnel teli, alacsony kalóriatartalmú termék, amelyhez alapanyagként nyílt vízen halászott friss hal szükséges. Az első surimireceptet egy japán szakácskönyvben fedezték fel még 1528-ban. Azonban a felkelő nap országában ennél sokkal régebb óta, csaknem ezer éve készítenek surimit.

Forrás: Viciunai


Nézzük is, miként ajánljuk egy ázsiai tészta ételbe, mint fő elem:

Hozzávalók 2 főre:

80 g kígyóuborka
100 g sárgarépa

30 g üvegtészta
90 g Surimi rudacskák
Egy marék fekete szezámmag
Újhagyma
2 evőkanál majonéz (japán, ha van)
2 evőkanál citromlé, citromhéj

Elkészítés:

Az uborkát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk
Összekeverjük a zöldségeket, megsózzuk és félretesszük
Az üvegtésztát 10 percre forró vízbe tesszük, ennyi idő alatt megpuhul
Felvágjuk a surimi rudacskákat
A sárgarépából és az uborkából kinyomkodjuk a vizet
Hozzáadjuk a majonézt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat
Összekeverjük a majonézes zöldségeket a leszűrt tésztával
A tetejét megszórjuk újhagymával és szezámmaggal

Forrás: Viciunai