Élvezze az őszi, termelői piacok kavalkádját ezúttal otthona kényelméből!

Vágólapra másolva!
A hűvös évszakok alatt is érdemes kiemelt figyelmet fordítani a minőségi, hazai alapanyagok beszerzésére, amellyel nemcsak ízeink intenzitása növekszik, környezetünk fenntarthatóságáért is fellépünk.
Vágólapra másolva!
Forrás: Közért+

A fogyasztói visszajelzések és a megrendelések száma alapján minden várakozást felülmúló tesztüzem befejeztével élesben is „megnyitotta kapuit” Magyarország legújabb online termelői piaca, a Közért+, amely szeptember 6-tól megújult felületén várja vásárlóit, akik a korábbinál is szélesebb termékkínálatból válogathatnak. A kiemelkedő hazai alapanyagok – a szolgáltatás innovációinak hála – korábban nem látott kínálatban és áron szerezhetők be, valamint közvetlenül a termelőktől kerülnek a fogyasztókhoz, így minden bizonnyal ízük legjavát adják. Cikkünk végén bemutatunk egy ínycsiklandó, szezonális receptet, amelynek minőségét nagyban befolyásolja a hozzávalók frissessége.


Az online termelői piac küldetése kétségkívül izgalmas és hiánypótló, hiszen a modern és tudatos vásárló fenntartható módon intézi bevásárlásait, azaz főként olyan élelmiszert vesz magához rendszeresen, amely közvetlen környezetében fellelhető. Ezzel még egy fontos értékmérő is a magasba szökik, hiszen annak köszönhetően, hogy nem gazdasági értelemben vett érettségi állapotban, hanem valós, biológiailag éretten érkeznek zöldségek és gyümölcsök, így egészségesebbek, tápanyagdúsabbak és ízletesebbek is, hiszen – némi túlzással – nem a hajókon, vonatokon érnek meg. Március elejével vette kezdetét Magyarország legújabb online termelői piacának tesztüzeme, és szolgáltatásaik iránt az elmúlt fél évben országszerte komoly érdeklődés mutatkozott: a megrendelések száma hónapról hónapra dinamikusan növekedett, az értékesítés volumene pedig a tervek szerint meg fogja közelíteni a nagyobb kereskedelmi láncok online forgalmát is.

Forrás: Közért+

Kutatásaik szerint minden élelmiszer átlagosan több száz kilométert utazik, mielőtt az asztalra kerül, ráadásul sokszor a határainkon innen termelt és előállított élelmiszerek is külföldi raktárakból érkeznek a hazai boltokba. A platform életre hívói elérkezettnek látják az időt, hogy elejét vegyék a tendenciának, és elkezdjék kiaknázni a rövid ellátási lánc lehetőségeit: a Közért+ minőségbiztosított módon, a REL keretében garantálja a helyi, friss alapanyagok beszerzését, azok saját termeltetését, decentralizált logisztikai rendszerükkel pedig minimálisra csökkentik a betakarítás és a kiszállítás közti időt és távolságot. Ennek eredményeképpen amellett, hogy a termelői piacok kavalkádja már néhány kattintással otthonról is elérhető, az őszinte odafigyeléssel, gondosan válogatott, házias jelleggel bíró hazai termékek teljes választékukban hozzáférhetők. A friss, ízletes, és egészséges alapanyagokat ráadásul környezetbarát csomagolásban juttatják el vásárlóikhoz, a felesleges hulladékot pedig visszagyűjtik, amely jelentősen csökkenti tevékenységük ökológiai lábnyomát. A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a Digitális Termelői Piac program részeként valósulhat meg.

A kozertplusz.hu óriási nyitási akcióval készül: egész szeptemberben 30-40 százalékos kedvezménnyel lesznek elérhetők a kampányban résztvevő termékek, melyek hetente frissülnek. Olvasóink számára egy különleges akció keretében egy értékes kupon beváltására is van lehetőség, hiszen az origo1500 kupon egész szeptemberben rendelkezésükre áll, mely a névértéken túl ingyenes szállítást biztosít – 10.000 Ft értékű vásárlás esetén.

A hamarosan beköszöntő őszi-téli szezonban, elsősorban a nagyobb szellemi megterhelés és a közösségbe való visszatérés miatt, a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt fontos immunrendszerük megerősítése, amely leghatékonyabban szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával érhető el. Dr. Kovács Viktória Anna, a platform táplálkozás-tudományi szakértője szerint – bár az emberek hajlamosak ezt elfelejteni – ősszel is közel annyi friss terméket van lehetőségünk fogyasztani, mint a nyári hónapokban. Közeleg az alma és a szőlő szezonja, de ajánlott sok céklát, sütőtököt, káposztafélét, rebarbarát, zsírszegény húsokat és tejtermékeket is rendszeresen magunkhoz venni.

Forrás: Közért+

Házi lecsó


Hozzávalók:

3 kg lecsópaprika

1,5 kg paradicsom
10 db tojás

2 közepes fej vöröshagyma

0,45 kg lángolt csemege kolbász

Elkészítés:

Vágja kockára a vöröshagymát, majd kevés olajon párolja üvegesre, közben a paprikát karikázza fel és a paradicsomokat vágja negyedekre! A megpárolt hagymához adja hozzá a felszeletelt paprikát, és főzze addig, amíg össze nem esik! Ezután jöhet a felcikkezett paradicsom, majd sózza, borsozza ízlés szerint! Folyamatos keverés mellett párolja egészen addig, amíg a paradicsomok szétfőnek! Ezután fedő nélkül főzze még 5-10 percet, amíg elforrja a levét, majd tálalja friss kenyérrel!

Jó étvágyat kívánunk!

A recept elkészítéséhez érdemes igénybe venni a Közért+ szezonális csomagajánlatát is, amely jelentős megtakarítást jelenthet vásárlói számára az alapanyagok külön-külön történő beszerzéséhez képest.

További információ itt.