ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Leszbikus anyák egy gyermekműsorban
2004. június 4., péntek, 9:30|Utolsó módosítás: 2004. június 4., péntek, 9:32

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az ausztrál kormány is tiltakozott egy kiskorúaknak készített helyi tévéműsor miatt, mert abban az egynemű házaspárokról is szó esett. A program alkotói szerint egyáltalán nem baj, ha a gyerekek is tisztában vannak vele, hogy nem csak férfi és nő között létezhet szerelem. A műsort néhány nappal az egynemű párokat érintő kormánydöntések után sugározta az állami tévé.


Forrás: Australian Broadcasting Corporation
A műsor Big Ted nevű játéka
Ajánlat
A Play School honlapja
Az ausztrál kormányzat oldala

Az ausztrál kormány is tiltakozott egy kiskorúaknak készített tévéműsor miatt, mert abban az egynemű házaspárokról is szó esett. A program készítői szerint egyáltalán nem baj, ha a gyerekek is tisztában vannak vele, hogy nem csak férfi és nő között létezik szerelem.

 

Több canberrai kormánypolitikus tévesnek tartja a Play School című ausztrál gyermekműsor alkotóinak szerkesztési elveit - írta a BBC. A miniszterek nem értik, miért kellett bemutatni azt a kislányt, aki egy családi fotót nézegetve leszbikus szüleiről beszél a többi kiskorúnak.

 

"Az anyukáim elvisznek engem és a barátomat, Merynt egy vidámparkba" - mondta a gyerek, miközben a nézők egy fényképet láthattak, amin két felnőtt nő egymás mellett állva mosolyog.

 

Mindezt ki kellett volna hagyni a műsorból - állítja Daryl Williams ausztrál távközlési miniszter, aki szerint helytelen leszbikus párokat bemutatni az óvodásoknak. "A kormány megérti, ha a szülők a Play School-hoz hasonló műsoroktól kiskorúaknak való témákat várnak" - közölte a tárcavezető.

 

A gyermekügyi miniszter szintén tiltakozott a Play School vitatott része ellen. Larry Anthony azt mondta, az állami tulajdonú Australian Broadcasting Corporation politikailag túl korrekt volt, amikor a homoszexuális szülőkről szóló jelenetet leadta az óvodásműsorban.

 


Családmodell kiskorúaknak

"Ha eljön az ideje, majd elmagyarázom az egynemű párok problémáját a gyerekemnek, de hadd döntse el a szülő, hogy erre mikor van szükség" - nyilatkozta a politikus.

 

A kormány álláspontja ellenére az állami tévétársaság gyermekműsorokért felelős részlegvezetője, Claire Henderson nem hátrált meg.

 

"A Play School célja, hogy tükrözze az ausztrál gyermekek különböző helyzetét, bemutassa, hogy milyen körülmények között élnek, bármilyen valláshoz, etnikumhoz, vagy családhoz tartozzanak is" - érvelt az iskolás kor előtt álló gyerekeknek készített program munkatársa.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!