Hives, Good Charlotte - kiesőnap a Szigeten

Vágólapra másolva!
Nem volt túl kegyes az időjárás a szigetlátogatókhoz az utolsó napon. Napközben is szemerkélt az eső, éjféltől reggelig viszont már gyakorlatilag folyamatason zuhogott, így a bulik a kisebb sátrakra korlátozódtak, nem a nyílt terepre. De ez nem baj, a mostoha körülmények ellenére szép befejezése volt ez egy különösen jól sikerült, erős felhozatallal bíró fesztiválnak. Az utolsó este pedig még számtalan meglepetést, és jó zenekarokat tartogatott.
Vágólapra másolva!

Az érthetetlenül korai időpont és rossz idő ellenére nagy számú nézősereg gyűlt össze a The Hives koncertjén, ami nem is csoda, hiszen a skandináv ötös az idei Sziget egyik legnagyobb attrakciójának ígérkezett, érthető volt hát a felfokozott várakozás. A csapat legendás élő fellépéseivel és három, kiválóan sikerült lemezével már évekkel ezelőtt bebiztosította a helyét a világ rock'n roll élvonalában, és most végre a magyar közönség is meggyőződhetett róla, hogy a Hives jelenleg az egyik legdögösebb, leghangosabb és nem utolsó sorban legszórakoztatóbb koncertzenekar. Hatalmas hangulatot varázsoltak tegnap este, minden a helyén volt, az elmaradhatatlan nyakkendőjüktől kezdve, a pogón és együtténeklésen át, a hitelesen előadott rock'n roll pózokig. Igazi, klasszikus értelemben vett rock koncert volt, harsány, lehengerlő, látványos és őszinte. Bár mindez méltó időpontban talán még nagyobbat ütött volna.

Az utánuk következő, hamvaiból a tavalyi évben feltámadt Sex Action sajnos már a legutóbb sem volt meggyőző, úgyhogy inkább kevésbé ismert, de sokkal izgalmasabb magyar zenekarok után néztünk a Bahia színpadon. A félig szegedi, félig budapesti EZ Basic igazi csemegének ígérkezett, angolszász rockzenét finom elektronikával vegyítő muzsikájuk egyedi színfolt a kissé sivár magyar zenei életben, az elő produkció - a rossz hangzás dacára - pedig több mint korrekt. Hiába a zajos gitár, azért mégiscsak popzene ez, méghozzá elsőrangú: fülbemászó és lendületes. Az őket váltó, már-már veteránnak számító Amber Smith pedig rátesz még egy lapáttal, klasszikus brit-popban gyökerező zenéjükkel már régóta aktív szereplői a budapesti és európai klubéletnek, így hát nem csoda, hogy most sem vallottak szégyent.

Nem pontban kilenckor, pár színpaddal odébb pedig már kezdett is a Good Charlotte, akiket meglehetősen gyér, ám annál lekesebb közönség fogadott. A tindédzser punk aktuális sztárjai mindenestre igazán kitettek magukért, de az legalábbis kiderült, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem egy összerakott fiúcsapatról van szó, hanem egy profi, őszinte, és igazán szimpatikus fiatal punkzenekarról, mely valóban jó hangulatú bulit nyomott le, amivel talán meg a szkeptikusokat is sikerült meggyőzniük. Bár ezek a bizonyos szkeptikusok valószínűleg inkább a magyar származású énekessel bíró, itthon és külföldön egyaránt sztárnak számító Ignite koncertjét nézték meg a Hammerworld színpadon, mely a hírek szerint igazán remekül sikerült. Aki pedig nem hangos gitárokra és pogózó tömegekre vágyott, az valószínüleg a rai zene királyának tartott Khaled koncertjét tekintette meg a Világzenei Nagyszínpadon.