Világrekord-kísérlet a Szigeten

Vágólapra másolva!
Az Országos Vérellátó Szolgálat - a Fiatalok a Véradásért kampány keretei közt - világrekord-kísérlethez hívja partnerül a Sziget látogatóit, fiataljait, hogy kirajzolják a világ legnagyobb szívét.
Vágólapra másolva!

Dobbanj velünk! - buzdítja az Országos Vérellátó Szolgálat az Sziget látogatóit. A szervezők arra kérik az érdeklődő fiatalokat, hogy augusztus 14-én, vasárnap, a Toy Dolls koncert után, 17:30-kor, piros pólóban jöjjenek a Nagyszínpad előtti térre, hogy kirajzolják a világ legnagyobb szívét, ami a véradásért dobban. A szervezők ezzel az eseménnyel is szeretnék felhívni a figyelmet a véradás értékteremtő és egészségmegőrző szerepére.

Az Országos Vérellátó Szolgálat kezdeményezését támogatja - a Fiatalok a Véradásért kampány keretei közt - a Sziget Fesztivál, a Magyar Vöröskereszt és a HÖOK.

A Szigeten természetesen idén is lesz véradás. A Szigeten leadott vér rendkívül fontos a főváros vérellátása szempontjából, hisz nyáron, a szabadságok miatt kevesebben jönnek vért adni, ugyanakkor a közlekedési balesetek és ezáltal a sürgős és halaszthatatlan műtétek magas száma miatt megnő a vérigény. A tavalyi rendezvényen több ezer fiatal adott vért egy hét alatt. Ezek közül is kiemelkedett a szombati nap, amikor 300 véradó látogatta meg a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ sátrait. Idén 10-18 óra között, összesen 10 ággyal, az eddigi legmagasabb orvosi, kisegítő és önkéntes személyzettel várják a szervezők a fesztiválra látogató, 18-65 év közötti, egészséges véradókat.