Versmetró - költészet a föld alatt

Vágólapra másolva!
A Versmetró elnevezésű akció keretén belül 2003. december 8-a és 2004. január 31-e között a fővárosi metró 2-es és 3-as vonalán közlekedő öt teljes szerelvény 25 kocsijának utasterében 110 mai magyar vers olvasható.
Vágólapra másolva!

A Versmetró elnevezésű akció keretén belül újabb kiállításnak ad otthont a Promix-Plus Rt. által két évvel ezelőtt létrehozott Metró Galéria. 2003. december 8-a és 2004. január 31-e között a fővárosi metró 2-es és 3-as vonalán közlekedő öt teljes szerelvény belső felületein 110 mai magyar vers olvasható.

A reklámmentes környezetben bemutatott, kortárs képzőművészek és fotóművészek által illusztrált verseket pályázat útján választották ki a társszervező Szépírók Társasága és a Café Bábel elnevezésű folyóirat munkatársai. A rövid, ezért néhány perc alatt és messziről is könnyen olvasható versek témája a nagyvárosi lét, a nagyvárosi életforma.

A naponta mintegy másfél millió utast szállító metró a kultúra, a költészet népszerűsítésének újszerű, ám annál hatékonyabb fóruma, amely egyúttal automatikus látogatottságot biztosít.

A rendhagyó kiállítás sikere esetén a szervezők a Versmetró-rendezvény folytatását és újabb, más témájú tárlatok létrehozását is tervezik a jövő évben.