Pamela Anderson megvédi a tyúkokat

Vágólapra másolva!
A Baywatch egykori csillaga, Pamela Anderson a Kentucky Fried Chicken elleni bojkottra szólította fel híveit, miután csatlakozott egy állatok jogaiért küzdő szervezethez. A szőke kebelcsoda azért harcol a gyorsétterem ellen, mert szerinte a feldolgozásra váró csirkék borzalmas körülmények közepette sínylődnek.
Vágólapra másolva!

"Ha az emberek tudnák, hogy a KFC miképp bánik a csirkékkel, soha többet nem ennének a termékeikből" - írta a kanadai születésű színésznő a PETA, a People for the Ethical Treatment of Animals sajtónak is eljuttatott levelében. A szervezet céljait ismertető levél elsősorban John Bitove-nak, az étteremhálózat egyik igazgatójának lett címezve. "Nem civilizált dolog és nem elfogadható, amit a KFC művel 750 millió csirkével évente. Bojkottra hívom fel az embereket egészen addig, amíg a PETA-nál lévő barátaim nem nyugtatnak meg, hogy megváltozott a gyakorlat" - írja a szőke szépség, a MSNBC információi szerint.

A KFC helyi szóvivője, Alessandra Saccal értetlenségének adott hangot, és visszautasította a Kid Rock volt párjának vádait: "Mi ugyanarról a helyről szerezzük be a csirkéket, mint ahonnan az összes többi étterem. A kanadai csirkéket tenyésztő farmerek nagy felelősséggel dolgoznak, és igen komolyan veszik az állatgondozási szabályokat" - közölte.

Nem Pamela Anderson az első híresség, aki csatlakozván a PETA szervezetéhez, harcba száll a KFC ellen: július során a volt Beatles-tag, Paul McCartney intézett egy felhívást a gyorsétterem-hálózat felé, követelvén a feldolgozás előtt álló csirkékkel való jobb bánásmódot.