Amerikai nászindulók

Vágólapra másolva!
Jim, Stifler, Michelle, Kevin és persze Kulagép, vagyis Amerikai pite, immár harmadszor. Főhőseink ismét egy lépést tesznek a nagybetűs élet rögös útján, s megtapasztalják az esküvő szépségeit, s a film első két részét ismerve a hátulütőit is. Új filmhez természetesen új filmzene dukál, s a készítők nem hazudtolták meg magukat, a Pite 3. zenéje követi az eddigi hagyományokat.
Vágólapra másolva!

A CD tömve van az amerikai gimnazista-rock élvonalbeli képviselőivel, akik hosszú távon ugyan kissé klisészerűvé teszik a lemezt, de egy-egy szám erejéig bőven hallgatható, vidám ugrálós számokat kínálnak. Az előadók között a műfaj legfelkapottabb képviselői találhatóak, úgymint a Good Charlotte, a Sum 41, az All American Rejects, az American Hi-Fi, a Gob, a Nu, illetve a Sugarcult. Kihagyhatatlan résztvevőként jelenik meg Avril Lavigne, aki megkérdőjelezhető hitelességű stílusa ellenére kellemes hanggal rendelkezik, s ez a lemezen is megmutatkozik.

A korong fő erőssége azonban a nyitó és a zárótétel, amelyből az előbbit a Dave Grohl vezette Foo Fighters, az utóbbit pedig a Godzilla című film - zeneileg kiváló - soundtrack albumán is szereplő Wallflowers követte el. Bár nyilvánvalóan az ötlet a film zenéit összeállító csapattól származik, mindenesetre kedves dolog a két együttestől, hogy a nevét adta a CD-hez, ezzel mintegy elismerve, útmutatást kínálva a korongon szereplő fiatal tehetségek számára.



Az Amerikai pite - Az esküvő filmzenéje tehát ideális házibuli-alapanyag, néhány kötelező lassú számmal is megspékelve - nyilván a "tűzijáték-galambok-csók" típusú jelenetek aláfestéseként - amelyet a fiatalabb generációk képviselői - a film első számú célcsoportja - fognak igazán értékelni. Egyesével hallgatva azonban még a könnyed, vidám rockzenére nyitott felnőttek számára is élvezhető.