Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Feltörhető a Mátrix hivatalos oldala

Vágólapra másolva!
Egy amerikai blogger tette közzé a hírt a világhálón. Az ő útmutatását követve egy kis ügyességgel be lehet hatolni a sci-fi kasszasiker hivatalos oldalának mélyére, s onnan a filmesek által féltve őrzött tartalom válik letölthetővé. Több helyen kódokat is találni, amelyek segítségével feltörhetőek bizonyos részei az oldalnak.
Vágólapra másolva!

Természetesen ügyesen felépített marketingfogásról van szó a fanatikus rajongók megvadítására. A hivatalos oldalon a film készítői már-már kémfilmbe illő módon rejtették el a rejtett részek elérését lehetővé tévő információt. Azon kedves olvasóinknak, akik szeretnék maguk megfejteni a Mátrix rejtélyeit, az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk ahhoz, hogy hozzáférhetővé váljanak Zion rejtett kincsei.

Néhány nappal ezelőtt az alábbi titokzatos üzenetet hagyták a rajongóknak, az oldal Breaking News szekciójában:

RLRT htpd tscdrb gntst <3EC243A3>

A látszólag értelmetlen betű- és számhalmazt hamar megfejtették a rajongók. Az első négy betűcsoportot fordítva leírva a következőt kapjuk: tstng brdcst dpth TRLR. A betűket magánhangzókkal kiegészítve a testing broadcast depth TRAILER szavakat kapjuk. A zárójelben látható kód azonban továbbra is fejtörést okoz.

Chris Hollander, a blogger, aki közzétette a fenti adatokat, számtalan álmatlan éjszakát töltött a kódok feltörésével. A Breaking News részben ugyanis lefelé görgetve több helyen is láthatatlan szövegbe botlanak a felhasználók. A fehér szöveget kijelölve több helyen is láthatóvá válik a fekete háttér előtt fekete betűkkel írt szöveg. Így bukkantak rá például a 0xA3B1A428 kódra is, amely az egyik legforróbb rejtett tartalomhoz kínál hozzáférést.

Az oldal fejlécében jobb oldalon található sárga pöttyre kattintva egy kisebb panel jön elő. Itt a Low Bndwth felirat mellett jobb oldalt található kis szürke négyzetre klikkelve egy kis zöld gombot, majd egy ZION83n6 feliratú panelt kapunk. Itt az Access Panel elhúzása után egy sor kapcsolót találhatunk, ahol a kis gombokat úgy kell beállítani, hogy a 01101111 legyen kiírva a kis piros képernyőn. Ezután egy jóval bonyolultabb kapcsolótábla jelenik meg, amelyhez a kulcs a már feljebb említett 0xA3B1A428 kódban rejlik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről