Arnie kollegákat mozgósít a kampányához

Vágólapra másolva!
A kaliforniai kormányzói posztra pályázó Arnold Schwarzenegger Az elnök emberei című sorozatból a Fehér Ház beszédírójaként a magyar tv-nézők számára is ismert Rob Lowe-t, vagyis egy népszerű színészkollégát hívott kampánystábjába. A híresség feladata további hírességek toborzása.
Vágólapra másolva!

A 39 éves színész már a harmadik híresség a Terminátor választási kampánystábjában, s fő feladata, hogy további prominens támogatókat nyerjen meg a republikánus színekben, de meglehetősen liberális elvekkel induló volt testépítőbajnok, filmsztár kampányának. Az immár Guvernátorként emlegetett Schwarzeneggernek már sikerült megnyernie szakértői csapatába a 72 éves Warren Buffett milliárdos nagytőkést és a 82 éves George Schultz volt amerikai külügyminisztert. Az ő feladatuk lesz a "Gazdaságélénkítési Tanács" irányítása és egy haditerv kidolgozása a kaliforniai pénzügyi csőd legyőzésére.

Rob Lowe korábban a demokraták választási kampányát segítette, így például az 1988-as elnökválasztás idején Michael Dukakis demokratapárti elnökjelöltet támogatta, aki végül is alulmaradt az idősebb George Bushsal szemben. A Los Angeles Times értesülése szerint főleg Schwarzenegger felesége, Maria Shriver kardoskodott amellett, hogy kérjék fel tanácsadónak Lowe-t. A két családot ugyanis baráti viszony fűzi egymáshoz.

Lowe, aki olyan filmekkel vált híressé, mint a New Hampshire szálloda vagy az Austin Powers-sorozat, önálló politikai pályán egyelőre nem is gondolkozhat, miután a '80-as évek végén szexbotrányba keveredett. Történt ugyanis, hogy felbukkant egy videofelvétel, amelyen két fiatal nővel, köztük egy kiskorú lánnyal folytatott ágyjelenete került megörökítésre - feltehetőleg nem a nagyközönség örömére. A feljelentést akkor csak húsz óra szociális munka teljesítése árán úszta meg.

A mérsékelt republikánusnak számító Arnold Schwarzenegger egyike a 135 jelöltnek, aki az október 7-re előre hozott választáson pályázik Kalifornia állam kormányzói székére.