Balett készül a Harry Potterből

Vágólapra másolva!
Egy brit tánctanárnő balettet készít a Harry Potter és a Titkok kamrája című alkotásból. A J. K. Rowling azonos című regényének kulcsjeleneteire alapozó előadásban mintegy 170 három és tizenhat év közötti gyermek vesz részt.
Vágólapra másolva!

Egy brit tánctanárnő balettet készít a Harry Potter és a Titkok kamrája című alkotásból. Mivel a J. K. Rowling brit írónő azonos című regényéből a Warner Brothers égisze alatt mozifilm is készült, Stephanie Parrotnak nem csak a szerzőt, hanem a filmstúdiót is meg kellett nyernie a cél számára.

A John Williams által komponált darabban mintegy 170 három és tizenhat év közötti gyermek vesz részt. "Megjelenítjük a könyv néhány kulcsjelenetét, amely igazán érdekes és izgalmas feladat" - magyarázza a 13 éves Alice Silver, aki magát Harry Pottert alakítja.

A tánctanárnő abban reménykedik, hogy a Harry Potter népszerű és széles körben ismert alakja olyanokat is elcsalogat majd a derbyshire-i Reptonban tartott előadásra, akik egyébként nem érdeklődnek a balett iránt.

"Talán az előadásnak köszönhetően egyre több gyerek érez majd kedvet arra, hogy balettórókat vegyen - hiszen egy rendkívül népszerű történetről van szó. Mivel megkaptuk az exkluzív jogokat, 2006-ig senki sem rukkolhat elő hasonló ötlettel"- tette hozzá Parrot.