Japán tiltakozás a Micuko című műsor miatt

Vágólapra másolva!
A Magyarországon élő japánok közössége szerint a tv2 Micuko című műsora "csúnyán gúnyolja a japánokat, illetve negatívan festi le a japán kultúrát". A japán nagykövetség és a tv2 április 22-én, kedden a nagykövetségen tárgyal az esetről.
Vágólapra másolva!

A japán nagykövetség írásos tiltakozásában már a műsor címével - Micuko: a világ ferde szemmel - kapcsolatban is megjegyezte, hogy az ironikus, kétértelműséget takar. A nagykövetség kulturális osztályának vezetője a tv2-nek címzett, április elején kelt levelében jelezte, Stahl Judit "tipikus japán személyiségjegyeknek szánt lófogakkal és fekete rövid hajviselettel jelenik meg, és a külföldiek beszédstílusát utánozza". Hirosi Abe szerint a "kizárólagosan negatív tulajdonságokkal felruházott japán tévériporternő szerepeltetésével” a csatorna a japánokat és a japán kultúrát negatív színben tünteti fel, és ez könnyen kellemetlenséget okozhat a magyar-japán kapcsolatokban is.

Poich Lóránt, a tv2 programigazgatója a keddi találkozó előtt csak annyit bocsátott előre, hogy a csatorna a műsort licencjogok megvásárlása nyomán sugározza; a produkció egy-egy változata Hollandiában, Norvégiában és Belgiumban is látható.