Dennis Quaid magára talált

Vágólapra másolva!
Meg Ryan exférjének, Dennis Quadnek két évre volt szüksége ahhoz, hogy új életet kezdjen házassága váratlan összeomlása után. Miután felesége 2000 nyarán bejelentette, hogy beleszeretett filmbéli partnerébe (Russell Crowe színészbe) és el akar válni, Quaid a munkába menekült. Karrierje hamarosan új lendületet vett, és egyre komolyabb szerepekkel keresték meg. Ma már nemcsak a szakmai helyzete, de a magánélete is kiegyensúlyozott, és a hírek szerint hamarosan újranősül. 
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Dennis Quaid

Nicole Kidman nem az egyetlen, akinek karrierjén nagyot lendített magánéleti válsága. Dennis Quaid szinte ugyanezt az utat járta be, azzal a különbséggel, hogy neki azóta párja is akadt. Quaidet legalább olyan villámcsapásként érte a hír 2000-ben, hogy világsztár felesége, Meg Ryan beleszeretett filmbéli partnerébe, mint Kidmant. Személyes tragédiájuk mellett mindkettőjüknek el kellett viselnie a nyilvános megaláztatást, hiszen a két új álompár (Meg Ryan Russell Crowe-val és Tom Cruise Penélope Cruzszal) minden újság címlapján megjelent lángoló szerelemtől sugározva.

Kidmant először a Moulin Rouge sikere kárpótolta, majd sorban érkeztek hozzá a jobbnál jobb felkérések. Lassan az egyik legelismertebb hollywoodi színésznővé vált, aki még pihenőt sem tart a forgatások között. Egyik filmje követi a másikat, és már barátai is aggódnak munkamániája miatt. Talán ezért is lehet, hogy a magánélete továbbra is megoldatlan.

Quaid mérsékeltebb hírverés közepette ugyan, de szintén egyre jobb és érdekesebb alakításokkal jelentkezett a szakítás után. Előbb Steven Soderbergh Traffic című filmjében szerepelt, majd mozikba került a The Rookie című filmje John Lee Hancock rendezésében. Ebben övé az abszolút főszerep: egy baseballedzőt játszik, aki sikerre visz egy gimnáziumi csapatot. A Far From Heaven című alkotásban azonban még nagyobb sikert aratott: ebben Julianne Moore férjét játszotta, aki Forrás: ORIGOházassága mellett titkos homoszexuális viszonyt folytat, ám egy nap felesége rajtakapja. A film és főszereplői (Moore és Quaid mellett Dennis Haysbert)) szinte minden kritikában elismerő szavakra találtak.

Dennis Quaid 2003-ban tovább építi karrierjét, hiszen már két filmre írt alá szerződést. Előbb a The Alamo című produkcióban vesz részt Viggo Mortensen és Billy Bob Thornton partnereként. A XIX. században játszódó, Mexikó és Texas között dúló háború történetét szintén John Lee Hancock viszi filmre. Ezt követően a rendhagyó munkáiról ismert Mike Figgis Cold Creek Manor című alkotásában dolgozik Sharon Stone és Juliette Lewis mellett. De már 2004-re is lekötötte magát: Roland Emmerichnek (A függetlenség napja, a Godzilla és A hazafi rendezőjének) mondott igent a Tomorrow című projektre.

Dennis Quaid most tulajdonképpen minden szempontból jobb helyzetben van, mint volt felesége. Meg Ryannel kötött házassága során szinte mindvégig háttérbe szorult, és ritkán figyeltek oda filmjeire. Anyagi szempontból is alulmaradt: Ryan jóval többet kapott a szerepeiért. A 40 fölött járó színésznő azonban lassan kiöregedett a naiv komika szerepköréből, amely egyedivé tette Hollywoodban. Legutóbbi munkáin már átsüt a legtöbb idősödő színésznő tragédiája: új arcát még nem találja, a régi azonban már nem áll jól neki. Ráadásul a magánélete is romokban: románca Russell Crowe-val hamar kifulladt, és azóta sem talált új társra.

A The Rookie honlapjahttp://disney.go.com/disneyvideos/liveaction/rookie/index.htmlA Far From Heaven honlapjahttp://www.farfromheavenmovie.com/Dennis Quaid rajongói oldalhttp://justagirl.com/dennisquaid/

Újabb csapásként élheti meg, hogy volt férje és volt barátja majdnem egy időben készül házasságra. Crowe az ausztrál színésznő, Danielle Spencer kezét kérte meg; Dennis Quaid pedig egy 20 éves eladólányét. Ryan egyszer szerette volna még rendbe hozni házasságát, ám Quaid akkor már Anna Poche-sal randizott. A lány azóta megbarátkozott Quaid és Ryan 10 éves kisfiával, és alig várja, hogy hivatalosan is beépüljön a családba. Állítólag büszkén mesélte fodrászának, hogy Quaid megkérte a kezét, és hamarosan összeházasodnak.

Gy. D.