Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sziget 2002 - hétfői menü

Vágólapra másolva!
Lassan kifelé hömpölyög már a tömeg a Szigetről, utolsó előtti napjához érkezett a fesztivál. A Szigeten a hétfői nap a legkülönfélébb szubkultúráknak tartogat neves fellépőket, igazán nagy sztárfellépő nem lesz.
Vágólapra másolva!

Erős kezdés a Nagyszínpadon fél öttől fellépő az elektronikus zenei beütésekkel atmoszférikus metált játszó holland Gathering. A tűző nap ugyan nem kedvez a borongós hangulatú és pszichedélikus zenéhez, de az előadók között minden bizonnyal fenn kellett taratani a status quo-t. A mikrofon mögött minden rockerek álma, a gyönyörű hangú és arcú Anneke van Giersbergen.

A hagyományosan erős világzenei felhozatal hagyományosan erős darabja a Fekete-Afrika legbelsejéből érkező rézfúvószenekar, a Gangbé Brass a Pannon Világzenei Színpadon negyed héttől lép fel. A tíz dzsesszmuzsikusból álló banda neve az energia szinonimája, fújnak, dobolnak és énekelnek mind, ízelítőt nyújtva a zulu törzsek zenéjéből és a New Orleans-i rézfúvósok fülledt koncertjeiből.

Érdemes egy órát szánni a Wan2 színpadon hattól, egyébként általában goapartykon fellépő Tanu Tuvára, már csak azért is, hogy megtudjuk, mi is az a didgeridoo. A kongák pedig ne riasszanak el senkit, a zenekar hangzása jóval komolyabb és egységesebb, mint a puszta lelkesedésből dobot ragadó fiatalság improvizációi.

Tekintse meg az [origo] Sziget-galériáját!javascript:open_doc('http://origo.hu/adsminisites/sziget2002/020805/index.html',500,455)

Ha a kocka úgy fordult volna, a Groove Armada helyett a tizenegytől a Wan2 színpadon fellépő DreadZone ömlene az MTV-ből, mostanra a két formáció körülbelül egy vonalon jár, bár kétségtelen, hogy ez utóbbi némileg masszívabb hangzással és fittebb rajongótáborral rendelkezik.

Dave Clarke minden bizonnyal az idei technoaréna legnagyobb fellépője, igazi klasszikus, egyike a műfaj kevés, a széles közönség és a szakma által egyaránt nagyra értékelt művészeinek. A brit Clarke a késői 80 években kezdte, még hip-hoppal kezdte, belekóstolt az acid house-ba és a hardcore-ba, végül maradt a saját találmány up-front technonál. A hét órás szettben minden bizonnyal életútjának minden állomását felfedezhetjük, nem is szólva a tökéletes hangzásról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről