Katonáknak küldenek Valentin-napi lapot az amerikai gyerekek

Vágólapra másolva!
Az Afganisztánban állomásozó amerikai katonáknak címzi Valentin-napi üdvözlőlapját több tízezer iskolás az Egyesült Államokban. Az akciót Valentin hadműveletnek keresztelték.
Vágólapra másolva!

Több mint 4000 általános iskola csatlakozott a diplomata- és politikusfeleségeket tömörítő International Neighbors Club One elnevezésű szervezet akciójához, melynek a Valentin hadművelet nevet adták. A washingtoni székhelyű szervezet már hetek óta küldi Afganisztánba az iskolások lapjait és a nagy mennyiségű édességet, amelyet több neves édességgyártó cég ajánlott fel. Néhányan egyenesen az alkalomra készített piros, kék, fehér színű papírba csomagolt cukorkákkal támogatták az akciót.

"A szabadságunkért harcoló katonáknak! Isten áldjon benneteket!" - olvasható az egyik 11 éves kisfiú saját kezűleg készített üdvözlőkártyáján, melyet az Afganisztánban tartózkodó amerikai katonák egyikének címzett. A lap mellett a borítékban egy szerencsepénz is található. Egy másik levélben ez olvasható: "A győzelemhez észre és szívre van szükség. Ha ezt a két fegyvert használod, biztos győzni fogsz." A gyerekek pontos neve és címe biztonsági okokból nem szerepel a borítékokon - adta hírül a USA Today.

Korábban:
Lezuhant egy amerikai teherszállító repülőgép Afganisztánban

Fórum:

Az Amerikát ért terrortámadás humora

Könyvajánló:
A terror napja -NYC 9.11

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!