Ötödik Égtáj a Kultiplexben

Vágólapra másolva!
Az Ötödik égtájat, a 48 órás kísétleti alkotást egy művészeti szervezet mutatja be október 26. és 28. között a Kinizsi úti művészeti központban. A szervezetet négy fiatal hozta létre: Mátrai Erik, Szenteleki Gábor, The Mike Nylons Figure és Pao
Vágólapra másolva!

A The Corporation csoport 48 óra szédítő utazást ígér az Ötödik Égtájban. Az összművészeti fesztivál célja az, hogy egybefüggő térinstallációvá, interaktív műalkotássá változtassa a Kultiplexet, ahol a világ kísérleti elektronikából, filmekből, live actekből, ambientből és zajfolyamokból álló új remixével várják az érdeklődőket.

A négy fiatal művészből álló öntörvényű és radikális szervezet folyamatos kísérletezés és szintetizálás útján igyekszik a komplexitás elérése felé. Ötvözik az egyetemes szimbólumokat a modern kor hozományaival, az álmok-vágyak-gondolatok-ösztönök alkotta világot ütköztetik az anyag törvényeivel. Az eredmény egy olyan műalkotás, amely az összes érzékszervet egyszerre tartja fogva, miközben mozgással kényezteti a testet. A műalkotásban, ami egyben a party helyszíne, bezárul és újra indul az örökkévalóság köre, mint az Ötödik Égtáj ismeretlen birodalma. A Totális remix eszközei: véletlenszerű rendszer-spekulációk, fülvarázslás, monoton technoritmusok, meditatív utazások, folyamatosan pergő élő és kísérleti videók. A varázsige: szabad asszociáció.

Korábban:

Állandó napi vetítések a Kultiplexben

Don Quijote és Einstein a Budapesti Őszi Fesztiválon