Vágólapra másolva!
Molnár Ferenc egyik legtöbbet játszott darabja, Az ördög április 28-tól, vasárnaptól a budapesti Radnóti Színház repertoárját színesíti.
Vágólapra másolva!

A mű alapötletét Goethe Faustja szolgáltatta. A szerző annak alapján helyezte át a szereplőket egy XX. századi pesti férj, feleség és a ház barátja alkotta szerelmi háromszög szituációba. Az ördögöt Bálint András játssza. A további szerepekben Csányi Sándor, Gubás Gabi, Schneider Zoltán, Szávai Viktória, Hámori Gabriella és Kocsó Gábor lép színpadra. A díszlet- és jelmezterveket Horváth Judit készítette. Az előadás rendezője: Forgács Péter.

A darab1907-es ősbemutatóján Hegedűs Gyula alakította az ördög szerepét. A következő év januárjában már bemutatták Torinóban, azután New Yorkban négy teátrumban is műsorra tűzték. Molnár Ferenc darabját az 1908-as esztendőben harmincnál is több színházban játszották olaszul, angolul, illetve németül. Az elmúlt évtizedek emlékezetes magyarországi előadásai közé tartozik például az 1963-as vígszínházi produkció, olyan legendás művészekkel, mint Várkonyi Zoltán, Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán.1987-ben a Madách Színházban Huszti Péter formálta meg az ördögöt Piros Ildikó és Balázsovits Lajos oldalán.

Ajánlat:
Radnóti Színház

Gyarapítsa gyűjteményét
Molnár Ferenc műveivel!