A Nemzeti díszbemutatója az MTV-n és a Duna TV-n

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház 20 millió forintot kért a díszbemutató közvetítéséért, melynek kifizetésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma vállalt garanciát. Az ellentmondásos hírek és a befejezetlen tárgyalások ellenére szinte biztos, hogy mindkét közszolgálati csatorna közvetíti az előadást.
Vágólapra másolva!

Az MTI információi szerint a nap folyamán folytatódtak a tárgyalások, de a Magyar Televízió Rt. és a Nemzeti Színház vezetői még nem írták alá a szerződést a teátrum nyitóelőadásának közvetítéséről. A Nemzeti Színház 20 millió forintot kér a közvetítési jogért, és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma garanciát vállalt a költségek kifizetésére.

Dobos Menyhért, a Magyar Televízió Rt. elnökének kabinetfőnöke érthetetlennek tartja azt a hercehurcát, ami a Nemzeti Színház premierjének televíziós közvetítése körül alakult ki, szerinte semmi sem indokolja a jajveszékelők kétségeit. Dobos Menyhért elmondta: az m1-es csatorna a Nemzeti Színház ünnepélyes megnyitója után élőben közvetíti Madách Imre: Az ember tragédiája című drámájának bemutatóját. "A közszolgálati televízió saját technikai eszközeivel sugározza az előadást, a televíziós szakemberek már több próbán jártak, így minden részlettel megismerkedhettek" - közölte.

Dobos utalt arra, hogy a Nemzeti Színház szakemberei és a televíziós stáb közötti egyeztetés során világossá vált: nem lehet gond a premier közvetítésével, hiszen annak lebonyolítása egyszerű technikai kérdés. Hangsúlyozta, hogy a televíziós közvetítés technikai feltételeinek kidolgozásakor messzemenően figyelemmel voltak arra, hogy a televíziós jelenlét ne zavarja a nézőket.

Szakály Sándor, a Duna Televízió Rt. alelnöke elmondta: a Tragédiát a Duna Televízió is élő, egyenes adásban sugározza. "A Duna Televízió hű önmagához, és lehetővé teszi, hogy a határon túli magyar közösségek is együtt ünnepelhessenek az anyaországi magyarokkal, amikor felavatják az új Nemzeti Színházat" - tette hozzá Szakály Sándor.

Ajánlat:
Képek az új Nemzetiről

Korábban:
Schwajda lemondhat a Nemzeti éléről
Bemutatták az új Nemzeti Színházat
Továbbra is gond a Nemzeti szereposztása
1500 forint a legolcsóbb jegy a Nemzetiben
Csak az Úr hangja hiányzik

Fórum:
Nemzeti Színház

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
Magyar színháztörténet 1873-1920