Xantus Barbara már nem anorexiás

Vágólapra másolva!
Xantus Barbara (34) színésznő egykor kövér kislány volt - legalábbis annak tartotta magát. Mindig soványabb szeretett volna lenni a vaóságosnál és lelki alapon belehajszolta magát az anorexiának nevezett kóros étvágytalanságba.
Vágólapra másolva!

Xantus Barbara 14 éves volt, amikor úgy döntött, nem eszik, hogy minél soványabb legyen. "Ez egy énképzavar következménye" - mesélte a színésznő. "Úgy gondoltam, nagyon kövér vagyok. Abban az évben nőttem tíz centit és legalább ugyanennyit fogytam. A végeredmény: 170 cm magas voltam és 46 kg."

Azt, hogy Barbara nem akart enni, szülei, elsősorban orvos édesapja vette észre. Csak nekik köszönhető, hogy a kamasz lány nem került kórházba. "Nyíltan nem tiltakozott az evés ellen" - mesélte dr. Kalász György a lányáról - "de voltak árulkodó jelek. Egyszer kéthetes rakott brokkolit találtunk az egyik fiókban, Barbara ugyanis oda rejtette el a vacsorát ahelyett, hogy megette volna. Aztán a közös vacsorák alklamával is leleményes volt, ölébe vett egy tányért és abba lapátolta a falatokat, nem a szájába."

Barbara akkor értette meg, hogy baj van, amikor szembesítették kóros soványságának látványával. "Megmutatták egy nyári fotómat. Mikor megláttam, milyen csúnya vagyok, elborzadtam és sírva téptem szét. Döntöttem, és ezzel véget ért a borzalmak nyara."

Barbara azt mondja, megszabadult az anorexiától. Annyi maradt meg a betegségéből, hogy számolja a kalóriákat. Ez azonban betudható egy színésznő hiúságának. Ma kizárólag csak az egészséges módszerekre szavaz, szerinte csodákat lehet elérni napi 4x8 fekvőtámasszal, rendszeres tornával és futással.