Vágólapra másolva!
Egy nagy képekkel dekorált, színes mesekönyv azoknak a gyerekeknek, akik unják az egymást ölő robotokat, egymás ellen harcoló pokémonokat. Nosztalgiára hajlamos fiatal apukáknak és anyukáknak is erősen javallott.
Vágólapra másolva!

A Sirály kiadó Vuk című, gyerekeknek szánt képeskönyve természetesen Fekete Isván regénye alapján, Dargay Attila, Imre István és Tarbay Ede rajzfilmje nyomán készült. A szöveget Rigó Béla, a rajzokat Bakai Piroska és Radványi Zsuzsa készítették. A könyv a klasszikus rajzfilm jeleneteivel nyit (mit hozzak, ludat vagy kacsát? - Ludat! Kacsát! És kakast is! - rikkantják az éhes kisrókák), és végig a már látott sztori mentén fut, nem okozva meglepetéseket. Vuk apjáról, Kagról nem derül ki ügynökmúlt, az erdő állatai nem akarnak olimpiát rendezni, és az öreg Karak sem érintett a brókerbotrányban, minden olyan, mint a régi, lelassult időkben volt. Van benne simabőrű villámló bottal, feltűnik Vahur és Fickó, a két kutya, zajlik zajos aratás a búzatábla közepén, lesben álló gaz vadásszal a tábla szélén.

Fekete István 1900. január 2-án született a Somogy megyei Göllén. Az író elemiben megbukott, majd a gimnáziumot és a főiskolát már jobb eredményekkel végezte. A kaposvári élet nem tetszett neki, visszavágyott az erdők világába, majd Somogyfajszon megszerezte első vadászélményeit is. Megnősült, megszületett két gyermeke, egy kislány és egy kisfiú. 1936-ban a Gárdonyi Géza Társaság történelmiregény-író pályázatot hirdetett. Erre írta meg Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényt. Első könyve a pályázat első helyezettje lett.

Következő kisregénye az 1940-ben megjelent, egy fecskepárról szóló Csí volt. 1951-ben Fekete István tanári álláshoz jutott Kunszentmártonban, itt írta meg a Kele, valamint a Lutra című regényét - és ekkor született meg Vuk története is.

A tévés sorozat 1981-ben készült el. 73 perces időtartammal DVD-n és videón is hozzáférhető.